joi, 3 martie 2011

De 1. Martie!

Publicat de Gradinita Dani la 02:30
"Primavara este anotimpul vietii renascute,
Este mama natura refacuta,
De la firul ierbii inverzit
La micul pui al caprioarei mult iubit,
De la ghiocelul ce-n martie apare,
Din dragoste si fericire si... mult soare!" 

Martisorul este o sarbatoare specific romaneasca care celebreaza venirea primaverii, revenirea la viata. Numele de "Martisor" provine de la denumirea populara a lunii martie. In prima zi a lunii se ofera martisoare persoanelor de sex feminin apropiate, ca mici semne de multumire si apreciere. Ele sunt formate in mod traditional dintr-o fundita rosu cu alb - rosu semnifica iarna si albul primavara – la care se adauga simboluri ale norocului (cosarul, potcoava, trifoiul cu 4 foi...), sau simboluri ale primaverii (flori, insecte...).
Dorind sa respectam si sa perpetuam aceasta frumoasa traditie romaneasca, ne-am gandit sa confectionam impreuna cu cei mici martisoare, pe care sa le poata oferi la randul lor parintilor drept multumire, pentru tot ceea ce fac zi de zi pentru ei. 

Copii au fost foarte incantati de aceasta activitate, arzand de nerabdare sa creeze desene cat mai frumoase si inedite ...
...ei fiind supravegheati cu ochi vigilenti de "mascota gaganitei" Maria, iar rezultatul a fost desigur, pe masura efortului depus, adevarate mici bijuterii. 

"Atat de mic si de fragil
Parand urat si inutil
Dar cuprinzand o nesfarsire
O mare-ntreaga de iubire
De idealuri si speranta
Un mic simbol cu rezonanta
Un martisor traditional
Ti-am oferit sentimental."





La randul nostru dorim sa va multumim pentru nenumaratele martisoare si flori primite, lasati primavara sa va patrunda in suflet, sa va incalzeasca si sa va umple de bucurie si iubire! 

O primavara minunata!

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

winter

 

Ein Herz für Kinder Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez